Over de Cluse

Het dorpshuis ‘De Cluse’ werd in 1971 gebouwd met overheidssubsidies, provinciale subsidies en bijdragen van inwoners en bedrijven. Het was daarmee het eerste clubgebouw op het “Gelders eiland”. Sindsdien zijn de Cluse en Herwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het dorpshuis werd destijds hoofdzakelijk gebruikt voor vergaderingen, jubilea en feestjes. Vanaf 1974 werd de grote ruimte van het dorpshuis zelfs tien jaar lang gebruikt als discotheek!

Inventief als de Herwenaren zijn, bleef het natuurlijk niet bij een dorpshuis. Want stilstand is achteruitgang dachten zij. Dus werd het plan opgevat om aan het dorpshuis een sporthal te plaatsen. In 1974 was het zover en werd er begonnen met de bouw van de sporthal. Dit alles werd gerealiseerd met behulp overheidssubsidie maar vooral ook met een financiële injectie van onder andere de schutterij en een belangrijke bijdrage van de inwoners die aandelen voor ƒ 25, – kochten.

Deze combinatie van het dorpshuis met de sporthal biedt bij uitstek de mogelijkheid tot sociale contacten en draagt tot aan de dag van vandaag bij tot betrokkenheid en sociale cohesie in Herwen.

Het dorpshuis omvat diverse ruimten: receptie, ontmoetingsruimte inclusief bar, vergaderruimte, repetitieruimte voor koren, muziek, hobby ruimten,  kinderdagverblijf ELMO en beheersruimte. En natuurlijk is het hele gebouw mindervaliden-vriendelijk .

De sporthal omvat: de sportzaal (1056 m2), 2 bergingen voor toestellen, 2 kleedruimten incl. wasruimte, scheidsrechterskleed-wasruimte, stoelenberging,  3 toiletruimten. De totale oppervlakte is zo’n 2.000 m2.

Het bestuur

Het bestuur van de Cluse bestaat uit de onderstaande personen.

Leo Winter Voorzitter L.Winter@dorpshuisdecluse.nl
Hemmie van Deelen Secretaris h.vandeelen@dorpshuisdecluse.nl
Kees van Vliet Penningmeester k.vanvliet@dorpshuisdecluse.nl
Jolice Jeurissen Vrijwilligers j.jeurissen@dorpshuisdecluse.nl
Mascha Hofman Vice-penningmeester en Horeca m.hofman@dorpshuisdecluse.nl
Wilco Kelderman Bestuurslid w.kelderman@dorpshuisdecluse.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Cluse of heeft u een vraag dan kunt u contact met ons opnemen.